Ondanks dat België een klein land is met een oppervlakte van maar 30.689 vierkante kilometer, valt er genoeg te beleven. Bezoek verschillende plaatsen in het land en ontdek de wonderen die België te bieden heeft. Wil jij ontsnappen aan het dagelijks leven? Gewoon even een vakantiegevoel hebben? Dan is een roadtrip door België een fantastisch idee. Hieronder vind je inspiratie voor jouw toekomstige trip. 

Antwerpen als startpunt

Begin je trip in het bruisende Antwerpen. Deze stad is gelegen in het Vlaamse deel van België en staat bekend om het grote havengebied. Daarnaast kun je er goed shoppen, zijn er leuke restaurantjes te vinden en geniet je van prachtige bezienswaardigheden. Bezoek bijvoorbeeld de kathedraal en het centraal station dat al meerdere keren als mooiste station ter wereld is verkozen. 

Een bezoekje aan Brussel

Als je door België reist, mag een stop in Brussel uiteraard niet ontbreken. Brussel is namelijk de hoofdstad van België. Bezoek je deze stad, dan lijkt het haast of je in een tijdmachine bent gestapt. Door de prachtige architectuur en erfgoederen ontdek je elementen uit de middeleeuwen of bijvoorbeeld de romantische negentiende eeuw. In het stadscentrum vind je overigens ook vele musea. Aan cultuur is in Brussel dus zeker geen gebrek. Ook kun je in Brussel goed uitgaan. Lokale hotspots bieden speciaal biertjes en livemuziek. Houd jij wel van een spelletje? Bezoek dan een van de casino’s. Let op, heb je een gokprobleem? In dat geval is het laatstgenoemde geen aanrader.  

Kom meer te weten over de geschiedenis in Ieper

Ieper is een stad die velen tijdens hun reis door België overslaan. Toch heeft het iets bijzonders te bieden. De stad biedt namelijk een inkijk in de geschiedenis van België. Ieper is namelijk hard getroffen tijdens de Eerste Wereldoorlog. In 1918 is de stad bijna helemaal verwoest. Tot op de dag van vandaag kun je dit terugzien. De stad heeft namelijk verschillende musea die een goed beeld geven van de geschiedenis. Ook is het interessant om de loopgraven te bezoeken net buiten het centrum. 

Uitrusten in de Belgische Ardennen

Antwerpen, Brussel en Ieper. Allemaal zijn ze speciaal op hun eigen manier. Het is begrijpelijk dat je na een roadtrip door de verschillende steden, ook weleens de natuur wilt zien. In dat geval is het een echte aanrader om de Belgische Ardennen te bezoeken. Dit is een bosrijk middelgebergte waar je van alles kunt doen. Zo kun je wandelroutes volgen, met de mountainbike door ruige landschappen trekken of heerlijk uitrusten in een wellness hotel. De Belgische Ardennen zijn leuk voor gezinnen, vriendengroepen of koppels doordat er veel verschillende activiteiten zijn. Een goede manier om een fantastische roadtrip door België mee af te sluiten. 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.