Ga jij een weekendje weg en neem je de kids mee? In Almere zijn er tal van leuke activiteiten en bezienswaardigheden, waar kinderen zich goed mee kunnen vermaken. Ben jij benieuwd wat de leukste activiteiten zijn om te doen tijdens een weekendje weg met het hele gezin in Almere? Je leest het in dit blog! 

De leukste activiteiten in Almere

In Almere kun je heerlijk shoppen, architectuur bewonderen, lekker eten en mooie voorstellingen bekijken in het theater. In de omgeving van de stad vind je stranden, bossen en prachtige wateren. Voor de kinderen is er ook meer dan genoeg te doen in en rondom Almere! Hieronder lees je de leukste tips voor activiteiten met kinderen.

Zuiderzee Speelbos

In deze mooie natuurlijke omgeving kun je zowel lopend als fietsend op avontuur in de bossen van Almere. Voor de kinderen is er een leuke waterspeelplek met een deels gezonken schip, een trekpont, een zandspeelplek, een plek om lekker te picknicken en een plaats waar de kinderen bijzondere dieren en planten kunnen ontdekken. 

De kinderboerderij

Bezoek met je kinderen de boerderij aan het Den Uylpark. Hier kunnen je kinderen knuffelen met de konijntjes van de boerderij. Ook kunnen ze hier ponyrijden en paardrijles volgen. 

Het pannenkoekenhuis

In dit leuke restaurant genaamd Smullen en Spelen kunnen de kinderen spelen in de speeltuin en een bezoekje brengen aan de dierenweide. Dit is een ideale plek om lekker te eten met je kids. 

Klokhuisgebouw

Dit gebouw heeft de vorm van een grote taart in de kleur roze. Het is door kinderen ontworpen voor het gelijknamige tv-programma. Twee keer per maand kunnen je kinderen hier deelnemen aan verschillende workshops. Ook buiten deze dagen om is het mogelijk om het gebouw te bezoeken en er binnen te spelen. 

Klimpark Fun Forest

Hier bevindt zich de grootste zipline van ons land. Je kunt bij Fun Forest kiezen om een parcours te volgen op jouw eigen niveau; er zijn maar liefst zeven verschillende parcoursen die je kunt volgen. De kleinste kinderen kunnen het Easy Parcours volgen. Kinderen vanaf de leeftijd van 8 jaar kunnen klimmen op het Monkey Parcours. Deze activiteit 

Walibi Holland

Vlak bij Almere vind je attractiepark Walibi Holland. Een waar walhalla voor de kinderen, volwassenen en tieners.

Overnachten in Almere

In Almere kun je midden in de stad overnachten voor een relatief lage prijs. Kies voor één van de hotels in Almere-stad en stap zo van het hotel het bruisende stadsleven in. In het centrum vind je Hotel Finn***, Hotel Ibis*** en een Best Western Hotel****.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.