strand

Ken je dat? Je bent lekker gezond bezig, je eet en slaapt goed, beweegt regelmatig. En dan ga je op vakantie. Of het nu gaat om een vakantie in het buitenland, of je huurt een vakantiehuis Nederland – het blijft lastig om ook tijdens de vakantie een gezonde leefstijl te blijven onderhouden. Toch kan het! Met deze vijf tips helpen we jou ook gezond te blijven op vakantie!

1. Naar het strand

Een strandvakantie is een ideale vakantie om je gezonde leefstijl te blijven onderhouden. Naast het feit dat je op het strand heerlijk kunt werken aan je bruine teint (wel insmeren natuurlijk), krijg je tijdens het zonnen ook nog eens een flinke dosis vitamine D binnen. Bovendien is het bewezen dat mensen die aan het strand leven gezonder zijn en ook minder stress ervaren. Dat is nog eens een goede reden om een vakantiehuis Zeeland te boeken!

2. Blijf bewegen

Om gezond te blijven tijdens je vakantie, is het belangrijk om regelmatig te blijven bewegen. Zeker als je ervoor kiest om tijdens je vakantie wat vaker uit eten te gaan of iets lekkers bij de koffie te nemen. Nu hoef je huis niet meteen iedere dag naar de sportschool, maar maak bijvoorbeeld elke dag even een lekkere wandeling, of huur eens een fiets om de omgeving te ontdekken.

3. Kook je eigen eten

Veel mensen kiezen ervoor om tijdens de vakantie vaker te eten in een restaurant. Vaak betekent dat niet alleen wat ongezonder eten, maar ook meer eten en bovendien wordt er dan ook meestal een wijntje bij gedronken. Om dit te voorkomen kun je het beste een vakantiehuisje of een vakantievilla huren, zodat je een keuken hebt om zelf een gezonde maaltijd klaar te maken.

koken

4. Neem tussendoortjes mee

Tijdens je reis, maar ook tijdens dagjes uit is het handig om tussendoortjes mee te nemen in je tas. Door dit te doen hoef je niet meteen iets ongezonds te kopen als je even trek krijgt. Denk bij gezonde tussendoortjes aan bijvoorbeeld fruit, stukjes komkommer of een goed vullende granenreep.

5. Geniet

En dan de laatste, maar zeker niet de minste tip: blijf vooral genieten! Natuurlijk is het goed om op je gezondheid te blijven letten tijdens je vakantie en niet alleen maar te zitten en gefrituurd eten tot je te nemen. Maar vergeet niet dat genieten ook een heel belangrijke factor is om je gezondheid te onderhouden.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.