Curaçao is een populaire, zonnige bestemming, die veel Nederlanders trekt. Niet alleen is het een prachtige vakantie bestemming, maar verhuizen er ieder jaar ook veel Nederlanders naar Curaçao. Omdat Curaçao een onderdeel is van de Nederlandse Antillen, wordt er naast Papiaments en Engels ook Nederlands gesproken, wat het verhuizen naar dit oord aantrekkelijk maakt. Als je geïnteresseerd bent in een huis kopen op Curaçao, dan is het belangrijk om op een aantal zaken te letten. Hieronder bespreken we wat de beste woongebieden op Curaçao zijn en waar je op moet letten bij het kopen van een huis op Curaçao.

Waar wonen?

Voordat je een huis gaat kopen is het belangrijk om goed op een rijtje te hebben wat voor verwachtingen je aan de woning stelt. Zo zijn er naast het aantal kamers, badkamers en de grootte van het huis ook belangrijke aspecten wat betreft de omgeving van het huis. Hiervoor kun je bijvoorbeeld denken aan huizen dicht bij zee of ruigere natuur, maar deze liggen vaak wat verder van een grote weg of stad. Ondanks dat de Oostkant van Curacao erg populair om te wonen, leidt dit er ook toe dat wegen hier vaak overspoeld worden met auto’s. Let bij het kopen van een huis in Curaçao ook op de ligging van het huis en afstand tot bepaalde voorzieningen zoals supermarkt, snelweg, openbaar vervoer, scholen etc. Populaire wijken om huizen te kopen zijn Willemstad, Punda, Otrabanda, Jan Thiel, Lagun, Scharloon en Blue Bay. 

Waar op letten?

Voordat je op zoek gaat naar een koophuis in Curaçao moet je je bedenken dat de eisen die je aan een huis stelt daar anders zullen zijn dan de huizen in Nederland. Op Curaçao leeft de bevolking meer buitenshuis omdat het daar het hele jaar door mooi weer is. Daarnaast vindt je het misschien wel nodig om een zwembad bij je huis te hebben, maar let ook op de afstand tot het strand en de zee, dit zou een zwembad zomaar overbodig kunnen maken. Een kenmerkend aspect van eisen die aan huizen worden gesteld op Curaçao is het ‘op de wind wonen’, wat inhoudt dat je huis niet beschut is, maar juist een beetje wind vangt. Niet alleen is dit verkoelend, het houdt ook de vliegen en muggen weg. 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.