Ideale routes om te gaan hardlopen in Kaapstad

Categorie : Tips
Over de auteur
Redactie
Leeftijd: 33
meer van deze auteur

De één haat het, de ander houdt ervan: hardlopen. Er zitten behoorlijk wat voordelen aan deze manier van sporten. Het houdt je namelijk gezond omdat je genoeg beweging krijgt én je kunt deze workout gewoon in de natuur doen. Gratis nog wel! Daarnaast heb je niet veel meer nodig dan een paar goede hardloopschoenen en je blik op oneindig. Misschien wat opzwepende muziek en een flesje water.   Als je op een onbekende plek bent, is het handig om van te voren een beetje te weten welke kant je op gaat rennen. Je wilt tenslotte niet verdwalen of zo ver rennen dat je geen puf meer hebt om terug te komen... Daarom: 8 ideale routes om een fijn rondje te hardlopen.  

Vanaf Sea Point Promenade

Zorg dat je vroeg genoeg opstaat. In de brandende zon hardlopen is echt niet uit te houden namelijk. Als je ervan houdt om langs het strand te gaan hardlopen, dan zijn de routes vanaf Sea Point Promenade echt iets voor jou! Vanaf dit punt kun je richting Camps Bay rennen voor een wat heftigere workout. Op dit stuk vind je namelijk behoorlijk wat heuvels die de uitdaging met jouw conditie aangaan. Ren je liever over wat meer vlakke wegen? Ga dan via Green Point richting Waterfront.

 

Tafelberg

Zin om jezelf uit te dagen? Neem dan vooral de route die de Tafelberg opgaat. Je kunt hierbij kiezen uit een route van 8 of 12  kilometer: als je heel fanatiek bent, begin je onderaan vanaf de voet van de Tafelberg, op de parkeerplaats naast Kloof Nek Road. De hele weg naar boven kun je genieten van een fantastisch uitzicht. En ben je iemand die liever wat later op de dag rent? Dan hebben we goed nieuws voor je: in de zomer loop je hier al rond 17.00 uur in de schaduw.

Lion’s head

Ook op deze berg is het klimmen en klauteren geblazen. Maar als je begint op de parkeerplaats van Lion’s Head, is het goed te doen. Er zijn veel mensen die deze route vroeg in de ochtend nemen, om de zon op te zien komen. Of juist aan het einde van de dag: om de prachtige zonsondergang van bovenaf te bekijken. Denk er wel aan dat het bovenaan wat kouder is, een extra laagje kleding meenemen kan dus geen kwaad.

 

Van Cambs Bay naar Hout Bay

Het blijft nu eenmaal heerlijk om langs het strand te rennen. En daarom nog een route langs de zee. Deze route kent wel een paar uitdagingen: het is namelijk behoorlijk klimmen en er is geen apart pad voor hardlopers. Je moet dus wel even goed uitkijken voor het andere verkeer. Het is een route van 15 kilometer, dus wel eentje voor de ervaren lopers. Maar dan heb je wel wat! Het is handig om te beginnen op de parkeerplaats bij de vuurtoren, tegenover Sotano.

 

Chapman’s Peak

Dit is één van de mooiste routes om te gaan rennen, Chapman’s Peak - ook wel ‘Chappies’ genoemd - wordt namelijk gezien als één van de mooiste wegen van Zuid-Afrika. Ook hier is geen apart pad voor hardlopers, dus pas op. Automobilisten rijden hier niet hard, dus het is zeker mogelijk om hier te gaan rennen. Begin vanaf restaurant Dunes pal op het strand van Hout Bay en ren met de zee aan je rechterhand. Dan zit je zeker goed!